Garancia

 

Jótállási információk

 

Ha egy termékre még van legalább fél év gyártói garancia, akkor a 2. pontban taglalt információk érvényesek. Ha egy termékre már nincs gyártói garancia, vagy nem igazolható megléte (pl. elveszett a garanciapapír), cégünk vállal garanciát, amelyről az 1. pontban olvashat. 

 

1. Westnotebook Garancia esetében:

Ez esetben a termékre a Friko Consulting Kft. minimum 6 hónap garanciát vállal, amennyiben a termék eladáskor nem rendelkezik a gyártó, vagy egyéb forgalmazó által biztosított, min. 6 hónapra szóló garanciával. Ha ennél kevesebbel rendelkezik, a garanciát a cég meghosszabbítja minimum 6 hónapig. Az adott termék leírásánál látható, hogy milyen hosszú jótállással értékesítetjük a laptopot.

A termék visszajuttatása a fogyasztó kötelezettsége, így a hibás termék forgalmazóhoz való eljuttatásának költsége a vevőt terheli. A megjavított termék vevőhöz való visszajuttatásának költsége a forgalmazót terheli. Amennyiben a hiba nem garanciális, úgy a termék visszaszállítási díja is a vevőt terheli.

Csak az eredeti garancialevél bemutatása után végezzük el a garanciális javítást. Számla/ nyugta nem szükséges a garanciális ügyintézéshez. Cserekészüléket nem tudunk biztosítani.

A Garanciális időn belüli meghibásodásnál, a terméket térítésmentesen bevizsgáljuk, javítjuk. Amennyiben a javítás nem lehetséges, a termék vételára levásárolható. Ha a termék javítása vagy cseréje nem lehetséges, vagy ha a vásárlónak okozott kényelmetlenség túlzott mértékű, illetve ha cégünk számára túlzott terhet jelent, a vevő kérheti a vételár visszatérítését. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni, tehát a garanciális ügyintézés során Cégünknél töltött idővel meghosszabbodik a garancia határideje. A jótállási idő újraindul, ha a terméket Cégünk kicseréli.

A garancia teljes körű, a következő kivételekkel:

 • Az akkumulátorra azonosítási problémák miatt nem vonatkozik.
 • Pixelhibára az ISO 13406-2 szabvány alapján ad garanciát az eladó.
 • A laptophoz tartozó tápegységekre 1 hónap garancia érvényes.

 

A készülék üzembe helyezése és beállítása nem tartozik a jótállási javítási kötelezettségek körébe (például operációs rendszer telepítése), ezt az ügyfél megrendelésére a szerviz külön díjtétel felszámítás ellenében vállalja.

Ha a vásárlástól számított 3 munkanapon belül meghibásodik a termék, a forgalmazó köteles a terméket cserélni vagy, ha ez nem áll módjában, a vételárat visszaadni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Amennyiben a terméket Windows licensszel árulja Cégünk, az csak azt biztosítja, hogy a laptophoz jár Windows termékkulcs. Ez esetben a BIOS-ban digitálisan vagy a laptop alján matrica formájában van licenszkulcs a készülékhez, külön Windows telepítő lemez nincs. Továbbiakat a Windows licenszekkel kapcsolatban a Gyakran Ismételt Kérdésekben olvashat.

Amennyiben a készülék hibáját tartós tesztünk során sem tapasztaljuk, akkor a mindenkor érvényes listaárak alapján tesztelési díjat számítunk fel, garanciális készülékek esetében is. Az ügyfél köteles egyértelműen és hiánytalanul leírni a hiba jellegét. Amennyiben a bevizsgálás során fény derül arra, hogy termék hibás működése nem hardveres, hanem szoftveres okokból kifolyólag alakult ki, a forgalmazó bruttó 5000 Ft-os bevizsgálási díjat számíthat fel. Cégünk nem vállal felelősséget a garanciális termékkel együtt visszaküldött kiegészítőkért (pl. pendrive, memória kártya, lemez), ezért kérjük ne küldjön vissza semmilyen kiegészítőt, kivéve a tápegységet. Amennyiben a visszaküldött termék védelméhez jelszó van beállítva és ez lehetetlenné teszi a termék tesztelését, előfordulhat, hogy Cégünk nem tudja kideríteni és kijavítani a termék valamennyi hibáját.

A fogyasztó köteles a termék hibájának felfedezése után azt a termék típusának és gyári számának, valamint a hibajelenség leírásának közlésével a kötelezettnek késedelem nélkül bejelenteni.

 A garanciális ügyintézés során adatvesztés történhet. Megkérjük kedves vásárlóinkat, hogy a garanciális ügyintézés kezdete előtt adatait mentse le, mivel az adatokért felelősséget nem tudunk vállalni. Semminemű adatvesztéssel kapcsolatos kárt nem köteles az eladó megtéríteni.

Ha a laptop alján található garanciamatrica sérült, a garancia érvényét veszti. A garanciapapíron mindig szerepel, hogy van-e garanciamatrica a készülék alján. Amennyiben a vevő fogyasztó által cserélhető alkatrésszel kívánja bővíteni készülékét (pl. memória, háttértár), a bővítendő alkatrész beszerelését az eladó ingyenesen elvégzi, ha a vevő rendelkezésére bocsátja az adott alkatrészt. Amennyiben a vevő bővítés céljából nem tudja személyesen behozni a készüléket, a termék oda-vissza postázása a vevőt terheli.

A garanciális alkatrészek cseréjének határideje kizárólag a beszállítótól/ garanciahelytől függ, az eladó a szervizelés időtartamáért nem vállal felelősséget. A garanciális termékjavításra történő átadástól számított lehető legrövidebb időn belül köteles Cégünk a termék javítását elvégezni. Ha a termék javítása 30 napon belül nem történik meg, Cégünk köteles a 30 napos határidőt követően 8 napon belül kicserélni a terméket vagy visszatéríteni annak vételárátA javítás során a készüléket esetenként külső szervizbe javíttatjuk.

Az eladó által cserélt alkatrészeknek teljesítmény és jellemző tulajdonságok tekintetében egyenértékűnek kell lenniük az eredeti alkatrészekkel, de nem feltétlenül újnak. A kicserélt hibás alkatrészek az eladó tulajdonába kerülnek.

Mire nem vonatkozik a garancia

 • Az eladó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból fakadó hibákért (pl. fizikai sérülés, szoftveres problémák, nem megfelelő tárolás) és a már meglévő alkatrészekkel fennálló inkompatibilitási problémákért.
 • ha a hiba a vásárlás után a helytelen telepítésnek, nem megfelelő kiegészítők, kellékek, adathordozók, szoftver alkalmazásoknak köszönhető vagy a helytelen tárolás miatt alakul ki
 • elemi kárnak, vagy egyéb külső tényezőnek, mint például szennyeződés, folyadéknak, áramingadozásnak, iparszerű igénybevételnek tulajdonítható okokból keletkezett hibákra
 • a különböző tisztítások, törések, fizikai sérülés, valamint a gumi és egyéb, természetesen kopó alkatrészek cseréjére
 • a szoftver hibákra, köztük az előre installált programok hibáira, a szoftverek felhasználásával, alkalmazásával okozott esetekre, károkra, BIOS vagy FIRMWARE frissítésre. Cégünk csak a hardver hibák kijavítására vállal garanciát, szoftverproblémákra nem, ezeket nem tudjuk, vagy szervízdíj ellenében tudjuk orvosolni.
 • számítástechnikai vírusok, kémprogramok, trójai programok stb. okozta károk, valamint adat- vagy programvesztések esetében. Merevlemez vagy más adathordozó meghibásodásából bekövetkezett adatvesztésekért, felelősséget nem vállalunk, az adatmentést csak garancián kívüli szolgáltatásként vállalunk. Az adatok rendszeres mentése a Vevő kötelezettsége.
 • ha nem feljogosított személy, szerviz javítást vagy módosítást végez a készüléken, vagy megbontja a gépházat. Illetve, ha a termék sorozatszámát eltávolítják vagy módosítják.
 • a terméket érő (véletlenszerű vagy egyéb jellegű) károsodás, amely nem érinti a termék működését vagy működőképességét, pl. egyebek között rozsdásodás, szín, textúra vagy felület megváltozása, elhasználódás, folyamatos amortizálódás.
 • a termék jelszavas védelem miatt kialakuló használhatatlanságára.

A fenti okokból meghibásodott termékek javítási költsége a jótállás időtartamán belül is a vásárlót terheli.

A garanciában foglalt kivétellel és a vonatkozó törvény által megengedett legnagyobb mértékben Cégünk semmilyen körülmények között nem vállal felelősséget semmilyen közvetlen, közvetett, különleges, véletlenszerű, vagy következményes kárigényéért, amely a garancia vagy feltétel megszegéséből illetve bármilyen egyéb jogi elméletből ered, beleértve, de nem kizárólagosan a használhatóság elvesztését, a bevétel elvesztését, a tényleges vagy várt profit elvesztését (szerződéses profit elvesztését is beleértve), a pénzhasználat lehetőségének elvesztését , a várt megtakarítások elvesztését, üzlet elvesztését, lehetőség elvesztését, jószándék elvesztését, jóhír elvesztését, sérülését vagy megsemmisülését, bármilyen okozott közvetett vagy következményes veszteség vagy kár, beleértve a berendezés vagy tulajdon cseréje által okozottat is, illetve a terméken tárolt adatok helyreállításának vagy reprodukálásának költségét.   

 

Ha nem tudom személyesen bevinni a boltba a garanciális problémával rendelkező készülék, mi a teendő?

Első lépésben érdemes elérhetőségünkön (email: info@westnotebook.hu, tel.: 06-30-79-39-000) érdeklődni, hogy garanciális-e a probléma. Amennyiben igen, kérjük írja le a problémát pontosan email címünkre, majd kérjük, postai úton jutassa el nekünk a készüléket.

A csomagba kérjük tegye bele a számlát és garanciapapírt, valamint szükségünk lesz egy értesítési telefonszámra is. Ezen kívül szükséges a feladás után az info@westnotebook.hu-ra elküldeni a feladott csomag ragszámát (MPL esetén pl..PBVF-el kezdőd szám pl.)

Erre a címre tudja visszaküldeni nekünk a laptopot: 


Friko Consulting Kft. - Westnotebook
Aradi utca 35. 
1062
Megjegyzésbe: Westnotebook bolt

A cég elérhetősége:
Telefonszám:06 30 79 39 000
Email cím: info@westnotebook.hu

Érdemes vaterafutárral küldeni, mert így jóval olcsóbb a szállítás, mint az alapértelmezett MPL-es csomagként. 

http://www.vaterafutar.hu/#mpl 

A garanciális javítás ideje változó, csak bevizsgálás után tudjuk megmondani, hogy körülbelül mennyi időbe telik. 

 

 

2. Gyártói garancia esetében:

Amennyiben laptopunkra nem mi adunk garanciát, abban az esetben garancialevél és számla vagy service tag/ serial number (a laptop gyártási száma) alapján érvényesíthető a garancia a gyártónál. Dell Inspiron, Dell Vostro, dell Latitude, valamint Lenovo Thinkpad és Thinkbook modellek szervizelésének esetében Cégünk a C-Szerviz KFT. magyarországi hivatalos szervizpartnereként végez garanciális javításokat.

Érdemes a jelszavakat megadni a szerviz számára, ha azt akarjuk, hogy valós szoftveres háttérrel teszteljék a gépet, illetve fontos, hogy lementsük adatainkat, ugyanis, ha merevlemez cserére kerül sor, akkor elvesznek adataink (sokszor nem is tudunk róla, hogy a gyártói teszt szerint hibás a merevlemez és szó nélkül cserélik!).

A gyártói garanciával rendelkező laptopok esetében a garanciális ügyintézést átvállaljuk.

Amennyiben az általunk eladott laptopban a gyári konfiguráció meg lett változtatva az általunk történt értékesítés időpontjáig, a cserélt alkatrész cégünkhöz garanciális a gyári garancia lejártáig, így nem kell attól tartania, hogy nem garanciális a készülék, mert az előző tulajdonos alkatrészt cserélt a készülékben. 

Három fajta garanciális típus létezik a notebookoknál.

Típusok:

(1) A szervizgarancia (carry in), mely során ha elromlik a noteszgép a fogyasztó azt elviszi a szervizbe és lehetőség szerint 15 napon belül megjavítják.

(2) A hozom-viszem garancia (pick up and return), mely során a gyártó az ügyfélszolgálatának segítségével futárt küld a fogyasztóhoz, a futár beszállítja a noteszgépet a központi szervizbe, majd annak elkészültével vissza is szállítja hozzánk lehetőség szerint 15 napon belül. Ez esetben a vásárlónak kell becsomagolni a készüléket.

(3) A harmadik pedig a helyszíni garancia (next business day), mely általában opcionálisan választható a gyártóknál súlyos felár ellenében, illetve prémium termékekhez gyakran jár. Ezt a garanciális szolgáltatást például a Dell alapból adja a Latitude, Vostro (kivéve Vostro 2520), XPS és Precision modellekhez. A helyszíni garancia röviden annyit jelenti, hogy ha elromlik a laptop, akkor az ügyfél felhívja az ügyfélszolgálatot, ahol egy diszpécser a felveszi az adatait. Adatfelvétel után a Dell a fogyasztó tartózkodási helyéhez legközelebbi hivatalos Dell szervizt kiértesíti, majd a szervizes bepattan gépjárművébe és egyeztetett helyszínen (akár a fogyasztó lakásában) megtörténik a hibajavítás 24 órán belül.

 

Néhány alapvető információ a különböző gyártók által kínált garanciáról:

Dell laptop garancia

Lehet helyszíni és szerviz garancia. Erről tájékoztatást a garancia levél, illetve a Dell Magyarország tud adni. A Dell laptopok többségére elszállításos garancia érvényes, ennek érvényesítéséhez vegye fel a kapcsolatot a Dell ügyfélszolgálatával:

Központi ügyfélszolgálat: 06 80 016-157

Az információs telefonszám hívása előtt érdemes lefuttatni a Dell öndiagnosztikai programot (ld. lentebb).

A Dell notebookok garanciális ügyintézését a garancialevélen szereplő importőr végzi, de fordulhat az alábbi Garanciális szervizekhez is:

-          Humansoft Kft. 1107 Budapest, Makk utca 9-11. (Makk és Fertő utca sarka), telsz.:  06 1 270 7600, web: www.humansoft.hu

-          C Szerviz Kft., 2040 Budaörs, Vasút u. 15., Telefonszám:+36 1 451 3580, web: www.cszerviz.hu

-          FixDirect Kft, 1033 Budapest, Huszti út 34., Telefonszám: +36-1-452-4670, web: www.fixdirect.hu

Dell öndiagnosztikai program:

Ha fennáll a hiba lehetősége, futassa le a Dell öndiagnosztikai programot:

Kapcsolja be a készüléket, és amikor feljön a Dell logó nyomja folyamatosan az F12 billentyűt.
A megjelenő menüből a kurzor nyilak segítségével válassza ki a Diagnostics menüpontot, majd nyomja meg az Enter billentyűt.
Ha a diagnosztika hibát talál, akkor a képernyőn megjelenik egy hibakód (Error code). Ezt a hibakódok kérjük jegyezze fel és a +36 1 451 3580 telefonszámon vagy a szerviz@chs.hu 
e-mail címen vegye fel a kapcsolatot szervizünkkel.

Ezt a tesztet elvégezheti a Dell oldalán levő teszt programmal is:

http://www.dell.com/support/diagnostics/us/en/555/?~ck=mn

 

 

HP (Hewlett Packard) laptop garancia

A gyártó hivatalos garanciális oldala:
http://support.hp.com/hu-hu/contact-hp

 

A HP Pavilion notebookok garanciális ügyintézéséhez az alábbi telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot a diszpécserszolgálattal. A meghibásodott készülékért házhoz jönnek, majd megjavítva ugyanerre a címre szállítják vissza. 

Telefonos segítségnyújtás és hibabejelentés Magyarországról: (06 40) 200 629Központi telefonszám: 06-1/382-1111 HP

Garanciális szervizek listája: http://www.marker.hu/hp/szervizek.htm

 


Acer laptop garancia

Közép-európai szerviz központ Brnoban (Csehország) van, minden esetben futárral (UPS ) viszik a terméket ide, tehát Pick Up garancia érvényes az Acer laptopokra. Önnek csupán be kell csomagolni a terméket és felvenni a kapcsolatot az Acer ügyfélszolgálatával.

Magyarországi központi szerviz száma: 06 1/555-5200 (munkanapokon 9-17 óráig)

Szerviztámogatás online igénylése: http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/service-contact

Garanciális tájékoztató ITT érhető el

 


Toshiba laptop garancia

Technikai segítségnyújtáshoz helyi tarifával hívható Call Center: 06-40/811-811

 Toshiba garanciális szervizek:

-          FixDirect Kft, 1033 Budapest, Huszti út 34., Telsz.: +36-1-452-4670, web: www.fixdirect.hu

-          Laptoptech.hu, Budapest 1114 Bocskai út 21, Telsz.:+36-1-225-75-66, www.laptoptech.hu

-          Aviatronic Kft., Konkoly-Thege Miklós út 29-33, Telsz.: +36-1-392-0784

 

 

Fujitsu laptop garancia

A hibás eszközt telefonon jelentheti be a Service Desk felé a 06-40/200-440 telefonszámon hétköznaponként normál munkaidőben. Fujitsu központi szám: 06 1 999-0380

A Fujitsu által nyújtott különféle típusú garanciális szolgáltatásokról, valamint a garancia érvényesítésének feltételeiről az alábbi oldalon tájékozódhat:
http://support.ts.fujitsu.com/warranty/Index.asp?lng=HU&Level1=&LNID=3549

Legnagyobb Fujitsu szerviz:
SERCO Kft. (Budapest 1037, Bécsi út 314, tel.:+36-1-272-2150)

https://www.serco.hu/

Fujitsu márkaszerviz
Profi Szerviz HU Zrt., 1131 Budapest, Kucsma utca 42-44. | Telefon: (1) 814 8080, (30) 635 6042 | Web: www.profiszerviz.hu

 

 

Packard Bell - 2év

A Packard Bell készülékek javítását az Acer ügyfélszolgálatán lehet kérni telefonon keresztül. Futárt küldenek a készülékért és javítva szállítják vissza.

Telefon: 06-1/577-7766 munkanapokon 9:00-17:00 között

http://www.packardbell.hu

Packard Bell garanciális tájékoztató ITT érhető el 

 

 

ASUS - 2év

Az utazó garancia (háztól – házig) érvényesítését az Asus központi szerviz ügyfélszolgálatán intézheti (munkanapokon 9-17 óráig): +361-505-4561

Az ASUS Magyarország által működtetett szerviz-ügyfélszolgálat minden notebook  garanciális ügyintézésében eljár.
A szervizszolgáltatás online megrendeléséhez - szerviz-ügyfélszolgálati hibaelhárítás után - a www.asus.hu/rma oldalon található formanyomtatvány kitöltése szükséges. Magyar nyelvű technikai segítségnyújtás legfeljebb 24 órás válaszadással a http://vip.asus.com/eservice/techserv.aspx oldalon keresztül érhető el.

Garanciális szerviz:
FixDirect Kft.

1033 Budapest, Huszti út 34
Telefon: +361-452-4670
Fax: +361-452-4672
email: info@fixdirect.hu
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8-17 óráig

 

 

LENOVO – 2 év:

A Lenovo/IBM Thinkpad notebookok garanciális ügyintézéséhez a hivatalos Lenovo szervizpartnerek listája a https://pcsupport.lenovo.com/in/en/warrantylookup címen található. 

A Lenovo Ideapad termékcsaládja háztól-házig garanciával rendelkezik, a garancialevélben található szervizeknek a továbbiakban nem áll módjában a garanciális javításokat elvégezni. Ha a lentebb található ügyfélszolgálati számot Ön felhívja, a cég futárt küld az Ön által megadott címre.

Ügyfélszolgálati szám: 80/987-425 

web: www.teleperformance.com

Lenovo ThinkPad sorozatú laptopokat a háztól házig garancián kívül be lehet vinni a lentebbi linken található szervizpontokba is.

Garanciális szervizek: http://support.lenovo.com/en_US/product-service/service-provider/findServiceProvider.page?

 

 

MSI:

Az MSI notebookok garanciális ügyintézését az Albacomp Zrt. (vagy kijelölt partnere, átvevőhelye) végzi. 
MSI notebookok és netbookok márkaszervize márkaszerviz

Albacomp MSI szerviz, 1139 Budapest, Frangepán utca 8-10. | Telefon: (1) 329 1493    06-22/515-413| Web: www.albacomp.hu    e-mail: helpdesk@albacomp.hu

Igény esetén a meghibásodott készülékért házhoz jönnek, majd javítás után visszaszállítják.

Call Center: 06-1/236-7777, e-mail: futar@albacomp.hu

 

 

 

 

további garanciális feltételeket a Vásárlási feltételeknél olvashatja.