2017 legjobb laptopjai!

2017 legjobb laptopjai!

Mindenkinek mást jelent a legjobb szó, ha laptopokról beszélünk (és még sok minden másról), ezért megpróbáltunk Önnek összeszedni pár olyan terméket, mely a kategóriájában a legjobbnak mondható. Hat témában szedtük össze a legkiemelkedőbb gépet, így reméljük, hogy megtalálja majd, amely ki tudja elégíteni minden igényét. A felsorolásunkban helyet kapott a legjobb gamer, legjobb 100.000 forint alatti, legjobb 50.000 forint alatti, legjobb ár-érték arányú, legjobb üzleti és a legjobb videó/fotó szerkesztésre alkalmas laptop. Tartson velünk, megéri!

 

Mindenkinek mást jelent a legjobb szó, ha laptopokról beszélünk (és még sok minden másról), ezért megpróbáltunk Önnek összeszedni pár olyan terméket, mely a kategóriájában a legjobbnak mondható. Hat témában szedtük össze a legkiemelkedőbb gépet, így reméljük, hogy megtalálja majd, amely ki tudja elégíteni minden igényét. A felsorolásunkban helyet kapott a legjobb gamer, legjobb 100.000 forint alatti, legjobb 50.000 forint alatti, legjobb ár-érték arányú, legjobb üzleti és a legjobb videó/fotó szerkesztésre alkalmas laptop. Tartson velünk, megéri!

 

Legjobb gamer laptop - Alienware 17 R4

Gondolom senki sem lepődött meg nagyon, hogy egy Alienware termék lett ennek a címnek a tulajdonosa. Az Alienware 17 R4 kiemelkedő gép 2017-ben és ezt a jó kialakításnak és a hihetetlenül erős hardvernek köszönheti. A legolcsóbb modellek 1300 dollártól indulnak a Dell hivatalos oldalán (az Alienware-eket itt lehet megvásárolni a legolcsóbban), de általában ezek a típusú laptopok a legdrágábbak, természetesen a sokkal kevesebbet „tudó” Macbook-ok mellett. A legolcsóbb modell, vagyis ami 1300 dollárba kerül, 7. generációs Intel Core i7-7700HQ-val, 8 GB DDR4-es memóriával, 17.3 colos képátlóval és 2GB-os Nvidia GeForce GTX 1050Ti-vel rendelkezik. Még eredeti Windows 10 Home-ot is kaptunk mellé. A legdrágább modell ugyan ebből a szériából 2300 dollárba kerül, de ott már egy GTX1080 és Intel Core i7-7820HK van benne. Rendkívül erős hardver, a legújabb játékokat is probléma mentesen kell hogy futtassa, igaz, csak 1080P-ben. Szerintünk ez a laptop 2017-es év legjobb gamer készüléke.

 

Legjobb 100.000 forint alatti laptop - Acer Aspire E15 (E5-575-33BM)

Van, aki csak filmet szeretne nézni és internetezni, így ezekben az esetekben nincs szükség nagy teljesítményre, illetve magas számítási kapacitásra. Szerintünk 2017-ben a legjobb 100.000 forint alatti laptop nem más, mint az Acer Aspire 15 (E5-575-33BM). Jelenleg az amerikai Amazonon 335 dollárért vásárolhatjuk meg. Ez a modell 15.6 colos képátlóval, Intel Core i3-7100U-val, 4GB memóriával rendelkezik. Dedikált videokártyáról álmodni sem lehet ebben az árkategóriában, az alaplapi integrált GPU-val kell beérnünk, ami egy Intel HD Graphics 620-as. A laptop kiválóan alkalmas a mindennapi teendőink elvégzésére, vibráló színes kijelzővel rendelkezik, ami ráadásul FullHD-s is. Az akkumulátor rendkívül sokat bír, 7-8 óráig is használhatjuk akár. Minden lényeges port-tal rendelkezik, ami egy 2017-es laptoptól elvárható. Szerintünk 100.000 forint alatt ennél jobb gépet biztosan nem fog kézhez kapni.

 

Legjobb 50.000 forint alatti laptop – Samsung Chromebook 3

50.000 forint alatt sok esetben még használt laptopot sem kapunk, de szerencsére itt van nekünk a Samsung Chromebook 3, ami tökéletes választás lehet, ha le tudunk mondani a nagy képernyőről és sokat utazunk. A gép 11.6 colos képátlóval és 1366x768-as felbontással rendelkezik. A processzor egy Intel Celeron N3060, 4 GB memória, Intel HD Graphics 400 és csupán 32 GB tárhely áll rendelkezésünkre. Természetesen csatlakoztathatunk hozzá külső merevlemezt is. Gondolom senki sem várt hatalmas teljesítmény, ilyen ár mellett. Ez a laptop, ahogy már írtam kiváló azoknak, akik nem rendelkeznek sok hellyel, vagy sokat utaznak. Internetezni és filmet nézni teljesen alkalmas, rendkívül könnyű és kis helyen is elfér. Ha nem akarunk sokat áldozni egy laptopra, akkor ez a legjobb választás 2017-ben. Jelenleg 190 dollárért szerezhetjük be az amerikai Amazonon.

 

Legjobb ár-érték arányú laptop - Asus ZenBook UX330UA

Szerintünk 2017-es év legjobb ár-érték aránnyal rendelkező laptopja nem más, mint az Asus ZenBook UX330UA. Jelenleg 580 dollárért szerezhetjük be az Amazonon. 13.3 colos képátlóval és 1920x1080-as felbontással, Intel Core i5-7200U-s processzorral, 8 GB memóriával, Intel HD Graphics 620-as GPU-val és 256 GB-s SSD-vel rendelkezik. Ennyi pénzért kiváló választás lehet, mivel a 8 gigabájtos memória és az Intel Core i5-ös processzor, valamint az SSD gondoskodik a villámgyors működésről. Ha meg tudunk barátkozni a 13 colos képátlóval, akkor egy kiváló laptopot kaphatunk kézhez. Az akkumulátor kiemelkedő, mivel több, mint 10 órát bír, a hangszórók is rendben vannak, ráadásul a képernyő színei is élesek, vibrálóak.

 

Legjobb üzleti laptop - Lenovo ThinkPad T470

Régebben született már egy írásunk, ami az üzleti laptopokkal foglalkozik, a linkre kattintva elolvashatja. 2017-es évben szerintünk a Lenovo ThinkPad T470 lett a legjobb üzleti laptop. A Lenovo hivatalos oldalán 734 dollárért szerezhetjük be. Ez a gép is Intel Core i5-7200U-s processzorral és 8 gigabájt memóriával rendelkezik, azonban képernyője nagyobb, 14.1 colos képátlós, illetve 1920x1080-as felbontású. 256 gigabájt SSD-vel és integrált alaplapi GPU-val rendelkezik, ami egy Intel HD Graphics 620-as. Ahogy előző cikkünkben írtuk, az akkumulátor tartóssága rendkívül fontos, mivel üzleti útjaink során nem mindig férhetünk hozzá hálózati áramhoz. Ha ezt a laptopot választjuk, akkor nem kell aggódnunk a töltöttség miatt, mivel több, mint 17 óráig bírja, ha 6 cellás akkumulátort használunk. Ha csak 3 cellásat, akkor is kiváló lesz az eredmény, mivel ilyenkor több, mint 8 óráig használhatjuk folyamatosan. Az akkumulátor mellett még érdemes megemlíteni a kiváló billentyűzetet, mivel nem recseg-ropog, rendkívül kényelmes és időtálló. Ha egy megbízható, gyors laptopot szeretnénk üzleti céljainkra, akkor mindenképpen ezt a típust válasszuk. Nem fogunk benne csalódni!

Legjobb videó/fotó szerkesztésre alkalmas laptop – Microsoft Surface Book

Meglepő, hogy nem egy Apple termék nyerte el ezt a címet, mivel általában az almás cég termékeire szokták mondani, hogy a legjobbak, ha videót, vagy fotót kell szerkeszteni. A Microsoft Surface Book azonban olyan funkciókat tartogat, melyekkel nem sokan tudják felvenni a versenyt. Jelenleg, elég borsos, 2400 dollárért tudjuk beszerezni a Microsoft oldaláról, de leírjuk, hogy miért is kerül egy laptop ennyibe, amikor még egy Alienware-t is jóval kevesebbért szerezhetünk be. Ez a gép csak 13.5 colos képátlóval rendelkezik, azonban 3000x2000-es felbontásra képes. Ez rendkívül magas szám, de mivel fotó és videó szerkesztéshez fogjuk használni, így nem felesleges, ráadásul érintőképernyővel is rendelkezik. A képernyő rendkívül gyönyörű, az átlagnál sokkal vibrálóbbak és élesebbek a színek. A képernyő lecsatlakoztatható a billentyűzettől, aminek következtében akár még tabletként is alkalmazható, ráadásul még Stylus támogatással is ellátták.

Intel Core i7-6600U processzorral, 16 gigabájt memóriával, Nvidia 965m GPU-val és 1 terrabájtos SSD-vel rendelkezik. Rendkívül erős specifikáció, de ennyi pénzért ez el is várható. Sajnos nem rendelkezik C típusú USB-vel. A specifikáció és képernyő mellett még az akkumulátor tartósságára is ki kel térjünk, mivel több, mint 9 óráig bírja folyamatos használat mellett. Ha fotó és videó szerkesztéssel foglalkozik és meg tudja magának engedni a 2400 dolláros árat, akkor mindenképpen ezt a laptopot ajánljuk, mivel szinte minden benne van, ami a profi munkához és kényelmes használathoz elengedhetetlen!

 

Ezek lettek volna a szerintünk legfontosabb kategóriák és legjobb 2017-es laptopok. Reméljük, megtalálja majd azt a modellt, amelyik legjobban illik Önhöz és munkájához. Ha inkább egy használt laptopot, vagy használt notebookot választana, akkor a linkre kattintva elérheti kínálatunkat!

 

Nem tudja, hogy tabletet, vagy inkább laptopot válaszon? Cikkünkkel megpróbálunk segíteni!