Gyakran ismételt kérdések

Személyes átvétel esetén a rendelt termék azonnal átvehető, amennyiben nem kért bővítést a készülékhez. Bővítés esetén e-mailben vagy telefonon értesítjük, mikortól vehető át a termék. A billentyűzet lematricázása 10-15 percet vesz igénybe. A memória bővítése modelltől függően 5 perc és 2 óra között van, de jellemzően kb. 10-15 perces feladat csupán, általában megvárható. A tárhely bővítése legalább 30-40 perc, de több is lehet, ugyanis alapesetben működő operációs rendszerrel adjuk át a laptopot, amely telepítése is időt vesz igénybe. Amennyiben nem kérnek operációs rendszer telepítést az új tárhelyre, úgy rövidebb idő is alatt elvihető a gép.

Egyéb bővítés esetén kérem, érdeklődjön a termék átvételének várható időpontjáról! Üzletünkben csak készpénzes vagy átutalásos fizetésre van lehetőség (bankkártyásra nincs).

A termékek vételára azonnali átutalással helyszínen kiegyenlíthetőek, mivel kollégáink azonnal látják az átutalás megérkezését, ezért a termék a fent részletezett idő alatt elvihetőek átutalással is.

Első lépésben érdemes elérhetőségünkön (email: info@westnotebook.hu, tel.: +36307939000) érdeklődni, hogy garanciális-e a probléma. Ammenyiben igen, kérjük írja le a problémát pontosan email címünkre, majd kérjük, postai úton jutassa el nekünk a készüléket.

Garanciális probléma esetén, a hozzánk postázás költsége Önt terheli, a visszapostázást viszont cégünk állja.

A csomagba kérjük tegye bele a garanciapapírt, valamint szükségünk lesz egy értesítési telefonszámra is. Ezen kívül szükséges a feladás után az info@westnotebook.hu-ra elküldeni a feladott csomag ragszámát (MPL esetén pl. PBVF-el kezdődő szám pl.)

Erre a címre tudja visszaküldeni nekünk a laptopot:

Címzett:
Friko Consulting KFT - Westnotebook bolt
1062 Budapest
Aradi utca 35.
(Ha van lehetőség mejegyzésre, kérjük írja be, hogy Westnotebook bolt)

Telefonszám:06 30 79 39 000
Email cím: info@westnotebook.hu

Érdemes vaterafutárral küldeni, mert így jóval olcsóbb a szállítás, mint az alapértelmezett MPL-es csomagként.
http://www.vaterafutar.hu/#mpl

A munkanapokon délután 2-ig leadott utánvétes, illetve a délután 2-ig beérkező utalásokhoz tartozó átutalásos megrendeléseket jellemzően aznap feladja kollégánk 1 munkanapos kézbesítéssel (Például bővítés esetén van, hogy később kerül feladásra a megrendelés), amely általában 1, de maximum 2 munkanapon belül meg is érkezik.

Rendelését emailen keresztül tudja lemondani az info@westnotebook.hu címen.

A gyári garancia új laptopok esetén mindig az adott gyártótól függ, hogy az akkumulátorra is vonatkozik-e, illetve, hogy mennyi időre. Jellemzően gyártástól számított 1 évig garanciális az akkumulátor. Westnotebook garancia esetén az akkumlátorra nem vonatkozik garancia (ld. garancia).

Elsősorban célszerű lenne hozzánk fordulni, mert van kapcsolatunk gyári szervízzel. amennyiben gyári garancia van a gépre az adott gyártónál is lehet érdeklődni, a javítással kapcsoltaban. Bővebb információ a Garancia menüpontunk alatt található, többek között a gyártók jelenleg aktuális telefonszámai.

Fent található a laptopok menüpont. Erre kattintva, a honlap kilistázza a laptopokat. Bal oldalt a szűrés mezőben kiválaszthatja a laptopok felhasználási és árkategóriáját, valamint a laptop márkáját. Ha kiválasztotta a kívánt a laptopot, akkor a laptop megnevezésére vagy képére kattintva behozhatja a laptop saját oldalát. Itt kiválaszthatja, hogy szeretné-e bővíteni megrendelését. Ez utóbbi beállítása után a kosárba rak gombot kell megnyomnunk. Itt választhat a kiegészítők közül. Ha ez utóbbiakat is eldöntötte, akkor a tovább a pénztárhoz gombot kell megnyomnia. Itt ki kell tölteni adatait , köztük a címét, illetve ha postapontra kívánná a kiszállítást kérni, akkor ki kell pipálnia a számlázási adatok mező alatt található „Kiszállítás Posta Pontra” mezőt. Ezután felugrik egy térkép, amely tartalmazza a Posta Pontok térképes listáját. Itt ki tudja keresni, a Posta Pontot, majd az ablakot bezárva, kézzel kell kiválasztania a Posta Pont Partner kép alatt lévő listából. Utolsó lépésként a „Rendelés feladása” gomb által véglegesítheti rendelését.

Tudunk ÁFÁ-s számlát adni, de a legtöbb gép ára 0% ÁFÁ-t tartalmaz, ezért a nettó és bruttó ár megegyezik, mivel különbözeti ÁFA-val kerül értékesítésre. Amennyiben a hirdetett gép ára tartalmaz 27% ÁFA-t, azt feltüntetjük a gép címében.

 

Windows telepítése, illetve telepítő adathordozó kiírása az alábbiak szerint történik:

Bögészőben keressen rá: "Media creation tool"-ra.

Első találatnál találja:
"Töltse le a Windows 10 lemezképeit (ISO-fájljait) - Microsoft"

Erre rákattintva a beheozott oldalon rá kell kattintani az "Eszköz letöltése" opcióra.

A letöltött fájl elindítása után az elfogadás opcióra kell menni.

 

A következő lépésnél "Telepítési adathordozót (USB flash drive-ot, DVD-t vagy ISO-fájlt) készíteni egy másik számítógépről" opcióra kell menni, majd a Tovább gombra kattintani. Ekkor már be kell raknunk egy legalább 8GB-os pendrive-ot a gépbe, amelyen nincs fontos adat (összes adat törlődni fog). Erre a pendrive-ra fogja a telepítő fájlokat kiírni később a program.

 

Ezután a program alapból felkínálja, hogy magyar nyelvű Windows-t tölt le. Ha ezt nem akarjuk módosítani, akkor ismét a tovább gombra kell kattintani.

Ezt követően két opciót kínál fel: a felső kiválasztásánál Pendrive-ra ki lehet írni a telepítőt (ez a legegyszerűbb), az alsónál pedig a gépre le lehet tölteni a telepítő ISO képfájlt, amelyet későbbiekben ki lehet írni egy pendrive-ra pl. a Rufus nevű programmal.

Ha kiírta a telepítőt egy adathordozóra, akkor ezt a gépéhez csatlakoztatva erről az adathordozóról kell indítani a gépet. Ennek a kiválasztása a gép márkájától függően változó módon történhet. Például Dell, Acer vagy Lenovo esetében F12, HP esetében F9 billentyűt kell nyomnunk rögtön beindításkor. Egyéb márka esetén érdemes rákeresni a google-n a márkanévre például Acer esetén így: "Acer boot menu key". A találatok között így megtalálhatjuk milyen gombot kell nyomunk a "boot menu" eléréséhez. A boot menu-ben lehet kiválasztani, hogy pendrive-ról induljon el a gép (azaz arról "bootoljon").

Az alábbiakban egy alap Windows 10 telepítésének a menete található:

1. Ha sikeresen bootolt a telepítő adattárolóról akkor a következő kép fogadja.

2. Betöltés után a Windows telepítő ablak fogadja, aminél, ha magar nyelvű telepítő adathordozót indított el, alapértelmezetten minden magyarra van állítva, így a tovább gombra kell kattintani a folytatáshoz.

 3. A következő ablaknál kattintson a telepítés gombra.

4. A következő ablakban a Windows aktiválásához lehet megadni a licenszkódot, amennyiben külön matricán található a licenszkódja vagy Windows 8-as licensze van. Későbbi aktiváláshoz a "Nincs Termékkulcsom" feliratratra kell kattintani. (Ha a Windows 10-es licenszkód a géphez van rendelve, az alaplapra van integrálva, akkor ezt a lépést átugorja a telepítő.). Windows 8-as licenszkulcs esetén fontos, hogy a megfelelő Windows 10-es verziót telepítsük. Tehát ha Windows 8 Pro licenszkulcs van a géphez, akkor csak a Windows 10 Pro-t telepíthetünk, a Home verzió nem fog beaktiválódni. Ha Windows 8 licenszkulcsunk van, akkor a Windows interneten keresztül automatikusan be fogja aktiválni magát telepítés után.

5. Az ezt követő ablakban a telepíteni kívánt Windows 10 verziók között lehet választani. (Az előző lépéshez hasonlóan, ha Windows 10-es licenszkód van az alaplapra integrálva, ezt a lépést is átugorja a telepítő.)

6. A következő lépésnél ki kell pipálni az "Elfogadom a licenszfeltételeket" rubrikát, majd a tovább gombra kell kattintani.

7. Friss telepítés esetén a következő lépésnél az "Egyéni: A Windows telepítése a korábbi adatok megőrzése nélkül (részletes beállítási lehetőségekkel)" opcióra kell kattintani.

8. A következő ablakban ki kell választani, hogy hova települjön a rendszer. A kiválasztott meghajtót vagy partíciót a telepítő formázni fogja, így ha azon adat van tárolva, akkor az mind el fog veszni. Mielőtt ezt megtenné, az összese fontos adatát mentesse le. Több meghajtó és partíció esetén kell különösen oda kell figyelni, hogy pontosan melyik legyen kiválasztva. Ha teljesen friss telepítést akar végrehajtani (ezt ajánljuk), akkor előtte érdemes a kisebb partíciókat (16 kb - 500 Mb közöttiek) és azt a partíciót törölni, amelyre telepíteni kíván (előtte le kell menteni az adatokat!). Ezután ki kell választani azt a partíciót, amelyre telepíteni kíván és a továbbra kell kattintani. Ezt követően el is indul a telepítés.

9. A következő ablakban a telepítés állapota követhető figyelemmel, nincs közben semmilyen tennivalója.

 10. Miután a telepítő elvégezte a szükséges fájlok másolását és telepítését, azután újra fog indulni a gép. Ezt követőn már nem az adathordozóról kell bootolni. Ha újraindítást követően ismét a 2. Lépésben található kép fogadja akkor kapcsolja ki a gépet, ezt követően vegye ki a gépből a telepítő adathordozót, majd kapcsolja be a gépet, ilyekor már az előtelepített Windowsnak kell elindulnia.

11. Újraindítást követően a telepítő előkészületeket végez el.

12. A betöltött képernyőnél a régiót lehet kiválasztani. Alapértelmezettként Magyarország van kiválasztva.

13. A következő képnél a billentyűzetkiosztást lehet megadni, itt is a magyar van kiválasztva alapértelmezettként.

14. Az ezt követő képernyőnél a másodlagos billentyűzet kiosztást lehet megadni, amennyiben nem szeretne második billentyűzet kiosztást megadni, akkor a Kihagyás gombra kell kattintani.

15. A következő lépésnél a "Beállítás személyes használatra" opicót kell kiválasztani.

16. A következő képernyőnél felhasználó fiókot kell megadni. Létrehozhat vagy bejelentkezhet Microsoft fiókjába is, ha azonban nem szeretne Microsoft fiókkal bejelentkezni, akkor az "Offline fiók"-ot kell kiválasztania.

17. A következő képernyőnél ha továbbra is Microsoft fiók nélkül kívánja folytatni a telepítést, akkor a "Korlátozott működés"-re kell kattintania.

18. A követekző lépésnél a felhasználói fiók nevét kell megadni, majd a Továbbra kattintania.

19. Következő lépénél a fiókhoz tartozó jelszót lehet megadni. (Ez opcionális, nem kötelező jelszót beállítani.)

20. A kövtkezőknél egy teljesen alap Offline fiókos telepítést viszünk végig az alábbiakra kell kattintani:

21.
 

 


 


22.A telepítés után fontos, hogy hálózatra csatlakoztassuk a gépet, mivel ilyenkor tölti le a rendszer a megfelelő drivereket.

Minden meghirdetett gépre telepítve van Windows. Ahol azt írjuk, hogy a licenszkód a BIOS-ban van, az azt jelenti, hogy a géphez van rendelve a licenszkód, az alaplapra van integrálva. Ez esetben telepítés közben magától beaktiválja a Windowst, nem kell begépelni a licenszkódot. Tehát nem is kell külön leírnunk sehova a terméketkulcsot, ugyanis az SSD csere után sem veszik el. A BIOS felhasználói felületen nem olvasható ki a WIndows termékkulcs, az csak szoftveres úton olvasható ki, pl. a ShowKeyPlus nevű programmal.

Géptípustól függően eltérő ideig tart a gépek bővítésének az ideje. 

A billentyűzet lematricázása 10-15 percet vesz igénybe. A memória bővítése modelltől függően 5 perc és 2 óra között van, de jellemzően kb. 10-15 perces feladat csupán, általában megvárható. A tárhely bővítése legalább 30-40 perc, de több is lehet, ugyanis alapesetben működő operációs rendszerrel adjuk át a laptopot, amely telepítése is időt vesz igénybe. Amennyiben nem kérnek operációs rendszer telepítést az új tárhelyre, úgy rövidebb idő is alatt elvihető a gép.

 Pontos információért telefonon érdeklődjön rendelésével kapcsolatban.

Minden meghirdetett gépnek végigteszteljük az alapfunkcióit (USB portok, billentyűzet, webkamera, stb.), illetve több órás stessztesztet is futtatunk rajtuk, hogy meggyőződjünk a gépek terhelhetőségéről, melegedéséről. Ha szükséges, a gép tisztításra, pasztázásra kerül. Amennyiben van a gyártónak saját tesztprogramja (Lenovo, HP, Dell esetén van pl.) azt is lefuttatjuk.

A kézbesítésről az MPL futárszolgálat küld emailben értesítőt, a rendeléskor Ön által megadott email címre. Ebben megtalálható a ragszám, amely alapján nyomonkövethető a csomag. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy előzetes telefonos egyeztetés nem lehetséges a kiszállítás időpontjáról, mivel a futároknak az adott napon fix útvonala van, ezért azt módosítani nem tudja.

Ezért kérjük, hogy rendeléskor munkaidőben - azaz 08.00- 17.00 óra között - elérhető kiszállítási címet és telefonszámot szíveskedjen megadni (akár a lakás, akár a munkahelyi címét, telefonszámát). Ha ez nem megfelelő az Ön számára, akkor javasoljuk a Postapont vagy a Postán Maradó szállítási opció választását. A futár csak az esetben telefonál, ha a címzettet nem találja a címen.

Szoftverek telepítésével nem foglalkozunk, csak az általunk értékesített szoftverek telepítését vállaljuk (Windows, Office).

Csak tőlünk vásárolt gépek szervizelését vállaljuk, általában a garancia lejárata után is. A részletekről érdeklődjön telefonon vagy emailben.