Fájlok vezeték nélküli átvitele iPhone és számítógép között

Fájlok vezeték nélküli átvitele iPhone és számítógép között

Sok információt tárolunk a számítógépeinken, ideértve képeket, videókat, üzeneteket vagy akár dokumentumokat. A fájlok kezeléséhez és megosztásához előfordulhat, hogy időnként át kell mozgatni őket egy számítógépről az iPhone-unkra. Ez sokunknak okozhat fejtörést, azonban az alábbiakban megpróbáljuk bemutatni a legjobb megoldásokat. A legkézenfekvőbb módja annak, hogy manuálisan fájlokat küldjünk egyik eszközről a másikra, az e-mail, az üzenetek vagy az AirDrop használata, amit a következőkben részletezünk.

Az alábbi kisokost, a mobil tesztekkel és telefontokokkal foglalkozó Phonebox.hu oldaltól kaptuk. Ha további érdekességekre, bemutatókra vagy kíváncsi, vagy esetleg védőtokot vásárolnál a legújabb készülékedre, bátran keresd fel őket! Készletükben megtalálhatók a legújabb iPhone tokok és Samsung kiegészítők is.

 

Használj e-mailt a fájlok átviteléhez

 

Ellenőrizd, hogy rendelkezel-e e-mail fiókkal az iPhone-odon és a számítógépeden, majd kövesd az alábbi lépéseket.

 

  • Csatolj egy vagy több fájlt egy e-mail üzenethez az iPhone-odon vagy a számítógépeden, majd küldd el az e-mailt saját magadnak.

 

Például, ha egy fotót szeretnél átvinni az iPhone-odról e-mail segítségével, válaszd ki a fotót a Képek alkalmazásban, érintsd meg a Megosztás gombot, válaszd az E-mail lehetőséget, majd küldd el az üzenetet saját magadnak.

 

  • Nyisd meg az e-mailt és töltsd le a mellékleteket a másik eszközön.

 

Például, ha egy fájlt szeretnél fogadni a Mac-en Mail használatával, válaszd ki az e-mailt, amely tartalmazza a mellékletet, majd válaszd a Fájl > Mellékletek mentése lehetőséget.

Megjegyzés: Az e-mail szolgáltatód és az internetszolgáltatód (ISP) függvényében lehetnek méretkorlátozások az általad küldött fájlokra.

 

Használj üzeneteket a fájlok átviteléhez

 

Ellenőrizd, hogy be van-e állítva az üzenetküldés az iPhone-odon és a számítógépeden, majd kövesd az alábbi lépéseket.

 

  • Csatolj egy fájlt egy üzenethez az iPhone-odon vagy a számítógépeden, majd küldd el az üzenetet saját magadnak.

 

Például, ha egy fotót szeretnél átvinni az iPhone-odról az Üzenetek alkalmazás segítségével, válaszd ki a fotót a Képek alkalmazásban, érintsd meg a Megosztás gombot, válaszd az Üzenetek lehetőséget, majd küldd el az üzenetet saját magadnak.

 

  •  Nyisd meg az üzenetet, majd mentsd el a mellékletet a másik eszközön.

 

Például, ha egy fotót szeretnél fogadni a Mac-en az Üzenetek alkalmazással, kattints a vezérlő gombbal a képhez csatolt üzenetben, majd válaszd a Hozzáadás a Képekhez lehetőséget.

Megjegyzés: Az alapértelmezett hordozói adat- és üzenetköltségek vonatkozhatnak. Az operátorod méretkorlátozásokat állíthat be a mellékletekre. Az iPhone esetleg tömöríti a fotók és videók mellékleteket, ha szükséges.

 

Használj AirDrop-ot a fájlok átviteléhez

 

A Mac-en (OS X 10.10 vagy újabb verzió) használhatod az AirDrop-ot a fájlok küldéséhez az iPhone-od és a Mac-ed között. Az AirDrop a Wi-Fi és a Bluetooth segítségével továbbít információkat, és az eszközöknek közel egymáshoz kell lenniük. (Győződj meg róla, hogy bekapcsoltad a Wi-Fi és a Bluetooth funkciót a Mac-en, és bekapcsoltad a Wi-Fi és a Bluetooth funkciót az iPhone-odon.) Az átvitel titkosított, így biztonságos.

airdrop

Az AirDrop használatához be kell jelentkezned az Apple ID-val mind az iPhone-odon, mind a Mac-en.

 

  • Válaszd ki az elemet az iPhone-odon vagy a Mac-en.

 

  •  Koppints vagy kattints a gombra (például a Megosztás gombra, Megosztás, AirDrop vagy a További opciók gombra), amely megjeleníti az alkalmazás megosztási lehetőségeit. Például, ha egy fotót szeretnél átvinni az iPhone-odról az AirDrop segítségével, válaszd ki a fotót a Képek alkalmazásban.

 

  •  Koppints az AirDrop ikonra a megosztási lehetőségek között, majd válaszd ki a másik eszközödet.

 

Miután az elem elküldésre került az iPhone-odra, megtalálhatod az alkalmazásban, amelybe elmentetted, vagy az automatikusan megnyílt alkalmazásban. Miután az elem elküldésre került a Mac-edre, megtalálhatod az alkalmazásban, amelybe elmentetted, vagy a Letöltések mappában.