(0 termék)

Adatvédelmi nyilatkozat

Miért vásárolj nálunk?

Tudj meg többet!

A hírlevél előnyei!

Adatvédelmi nyilatkozat
Az adatkezelő adatai:

Neve: Friko Consulting Korlátolt Felelősségű Társaság
Székheye: 2120, Dunakeszi, Váci Mihály utca 37..
Cégjegyzéket vezető bírósága: Budapest Környék Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszáma: CG 13-09-179364
Adószám: 23708118-2-13
Közösségi adószám: HU23708118
Elérhetőség: info@westnotebook.hu
(a továbbiakban: „Adatkezelő”)

Az adatkezelés megnevezése:

Az adatkezelés önkéntes, a felhasználók hozzájárulásának határozott, a jelen szabályzatban található tájékoztatáson alapuló hozzájárulásával kezdeményezhető a honlapon történő regisztrációkor. Az adatkezelés csak azon adatokra terjed ki, melyeket a felhasználó a regisztrációkor, avagy a regisztráció módosításakor az Adatkezelő rendelkezésére bocsát és kezelésükhöz a fentiek szerinti hozzájárulását megadja.

Az adatkezelés jogalapja:

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.) 5. § (1) bekezdésének a.) pontja alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelési szabályzat hatálya:

A jelen adatkezelési szabályzat vonatkozik az Adatkezelő valamennyi internetes tartalomszolgáltatásával kapcsolatos adatkezelésre.

A kezelt adatok köre:

1. Az oldal anonim, a felhasználó által választott becenéven kívüli egyéb adatok harmadik személyek által nem hozzáférhetőek. A felhasználó által megadott e-mail cím szintén személyes adat, azt az Adatkezelő harmadik személy tudomására nem hozza, nem továbbítja és nem is hozza nyilvánosságra. Az e-mail cím ennek megfelelően az Adatkezelő által szolgáltatott tartalmi oldalakon sehol sem jelenik meg. A kezelt adatokat az Adatkezelő nem továbbítja és a különböző adatkezeléseket nem kapcsolja össze.

2. Az Adatkezelő tartalmi oldalainak megtekintése során rögzítésre kerül a felhasználó számítógépének IP-címe, a látogatás kezdő és befejező időpontja – illetve egyes esetekben a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza. Az Adatkezelő a naplófájlban található adatokat nem kapcsolja össze egyéb személyes adatokkal.

Az adatkezelés célja:

1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása (dokumentumok letöltésének lehetősége, hozzászólás a fórumhoz), valamint a megrendelt szolgáltatás (értesítések, hírlevél) kiküldésének lehetősége.

2. A felhasználó önkéntes döntése alapján a profilban megadott adatok estében belső internetes közösség alkotása, a felhasználók azonosítása. Az adatokat az Adatkezelő, mint internetes tartalomszolgáltató felhasználhatja arra, hogy az adott honlap látogatása során a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó leiratkozással külön is megtilthatja.

3. Az Adatkezelő tartalmi oldalainak megtekintése során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál. Az Adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és részletes, kimerítő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik azokra az esetekre, ha jogszabály az Adatkezelő számára kötelezettségként írja elő az adattovábbítást.

Az adatkezelés időtartama:

1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó tagja a közösségnek, (az Adatkezelő a felhasználó önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon az adatkezelő a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti).

2. A felhasználó döntése alapján a profilban megadott adatok esetében, amíg a felhasználó döntése alapján azokat a profiljában megjeleníti, illetve személyre szabott reklámok esetében, amíg az Adatkezelő, mint tartalomszolgáltató által biztosított leiratkozási lehetőséggel a felhasználó nem él. A szolgáltató a felhasználási feltételekben meghatározott feltételekesetén átmenetileg korlátozhatja a felhasználó működését az Adatkezelő adott tartalmi oldalán. Ebben az esetben adattörlésre nem kerül sor.

Egyéb információk:

1. Az Adatkezelő a személyes adatokat saját szerverén, kizárólag digitális formában tárolja. A kezelt adatokhoz az Adatkezelő munkatársai közül is csak a kezelt adatokhoz kapcsolódó  szolgáltatások teljesítésében résztvevő munkatársak közül az erre feljogosítottak férhetnek hozzá. Az adatok biztonsága érdekében az Adatkezelő mindenkor magas fokú, az Info tv. 7. § (5) bekezdésében meghatározott feltételeknek mindenben megfelelő, hatékony védelmi rendszert alkalmaz és gondoskodik annak rendszeres frissítéséről, bővítéséről. Mindent megtesz továbbá, ami az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy megakadályozza (i) a jogosulatlan adatbevitelt; (ii) az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatát; (iii) hogy biztosítsa annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják; (iv) hogy biztosítsa annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitt be az automatikus adatfeldolgozó rendszerbe; a rendszer üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát; és (vi) azt, hogy az
automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

2. Az Adatkezelő az adatkezeléshez adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

3. Az érintettet megilletik az Info tv. 14. § a.), b.) és c.) pontjában meghatározott jogok a tájékoztatás kérésére, adatainak helyesbítésére és adatainak törlésére és zárolására vonatkozóan.

4. Az Adatkezelő az Info tv. 17. § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget téve a kezelt adatot törli, ha

a) kezelése jogellenes;

b) az érintett – a fent leírtak szerint (Info tv. 14. § c) pont) – kéri;

c) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a  törlést törvény nem zárja ki;

d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;

e) azt a bíróság vagy az adatvédelmi hatóság elrendelte.

Törlés helyett az adat zárolására kerül sor, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatokat az Adatkezelő kizárólag addig kezeli, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az Adatkezelő a helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította.
Nyilatkozat szerzői jogokról

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy a jelen feltöltés keretében az Imagine rendelkezésére bocsátott tartalmat saját maga készítette, avagy amennyiben a feltöltött tartalom egyben bármilyen módon szellemi alkotásnak minősül – valamennyi általános polgári jogi, szerzői, rokon vagy szomszédos jogi oltalom alá tartozó mű vagy egyéb szellemi alkotás – annak vagyoni felhasználási jogosultsága megilleti, legalább olyan terjedelemben, hogy ezen jogoknak az Imagine javára való ingyenes, de nem kizárólagos átengedésével az Imagine jogosulttá váljon a feltöltött tartalmaknak az alább meghatározott módon való felhasználására.

Az Imagine fenn tartja a jogot, hogy a saját szerkesztői elvei mentén döntsön a látogatók által feltöltött tartalmak nyilvánossá tételéről!

A Felhasználó a feltöltött tartalmakat az alább meghatározott terjedelemben kifejezetten ingyenesen, vagyoni ellenszolgáltatás nélkül bocsátja az Imagine rendelkezésére. A Felhasználó a tartalmak rendelkezésre bocsátásával egyben felhasználási jogot enged az Imagine-nek, melynek keretében az Imagine jogosulttá válik a feltöltött tartalom bármilyen jellegű, térbeli és időbeli korlát nélküli ismételt felhasználására, mely felhasználás kiterjed többek között a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény (a továbbiakban: „Szjt.”) 18-29. §-aiban foglalt és a feltöltött tartalom által megjelenített szellemi alkotással kapcsolatba hozható valamennyi felhasználásra, ide értve többek között, de nem kizárólagosan a többszörözés – ezen belül a mű kép vagy hangfelvételen történő rögzítését és számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra való másolását is -, valamit a mű bármilyen formában történő kiadásának, megjelenítésének, vagy nyilvánosságra hozatalának jogát is.

A Felhasználó által átengedett felhasználási jogok gyakorlása során az Imagine jogot nyer többek között a tartalom, mint szellemi alkotás – időbeli és térbeli korlátozástól független – egészben vagy részletekben való bármilyen már ismert – földi, kábel, pay-tv, műhold, stb. – sugárzására, ismétlésére, bármilyen technikával történő (ismételt sugárzást is lehetővé tevő) rögzítésére, feliratozására, kereskedelmi értékesítésre, bármilyen hordozón
való példányszámtól független műpéldányonkénti terjesztésére, televízió műsorban való felhasználására, korlátlan jellegű többszörözésére (ide értve a feltöltött tartalom kép- vagy hangfelvételen történő rögzítését és számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra való másolását is), nyilvánossághoz való közvetítésére, továbbközvetítésére, továbbá átdolgozására stb.

Az Imagine a tartalom rendelkezésére bocsátásával jogosultságot szerez arra is, hogy a tárgybeli szellemi alkotásokat, azok elemeit, stb. egészben vagy részletekben a közönség részére vezeték útján vagy más módon úgy tegye, illetve tetesse hozzáférhetővé, amely alapján a közönség tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választják meg, jogosult az Internet útján való egyedi lehívással megvalósuló felhasználásra és annak engedélyezésére is.

Felhasználó kifejezetten tudomásul veszi, hogy a tartalmak jogellenes rendelkezésre bocsátásával a szerzői, szerzői vagyoni felhasználási jogok, vagy egyéb személyhez fűződő jogok jogosultjainak, valamint közvetve az Imagine-nek okozott károkért és minden más polgári jogi igényért korlátozás nélküli felelősséggel tartozik.
Nyilatkozat személyhez fűződő jogokról

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy csak olyan, általa szerzett, készített és szerkesztett információkat, képeket, adatokat bocsát az Imagine rendelkezésére, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez az érintett személyek hozzájárultak, azok személyiségi jogaikat nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat betartva publikálhatóak.

Külön is szavatol azért, hogy a rendelkezésre bocsátott tartalom készítésével, vagy megszerzésével bűncselekményt, szabálysértést nem valósított meg, mások személyhez fűződő, vagy egyéb jogait, törvényes érdekeit nem sértette és nem is veszélyeztette; a rendelkezésre bocsátott tartalmakon felismerhető személyek nem csak a felvétel készítéséhez, de a róluk készült felvételek nyilvánosságra hozatalához is kifejezett hozzájárulásukat adták.

Felhasználó szavatol továbbá azért is, hogy a rendelkezésre bocsátott tartalom sem készítésének módját, sem tartalmát tekintve mások magán-, avagy üzleti titokhoz fűződő jogait nem sérti és nem is veszélyezteti.

Felhasználó kifejezetten tudomásul veszi, hogy a jogellenesen készített tartalmak rendelkezésre bocsátásával az Imagine-nek, avagy más harmadik személyeknek okozott károkért és minden más polgári jogi igényért korlátozás nélküli felelősséggel tartozik.