Hogyan győződhetünk meg az akkumulátor várható élettartamáról?

Hogyan győződhetünk meg az akkumulátor várható élettartamáról?

Egy notebook akkumulátorának elhasználódásánao ellenőrzése minden esetben kulcsfontosságú, pláne, ha sokat utazunk. Sajnos a nem megfelelő bánásmód azonban jócskán képes megrövidíteni egy akkumulátor becsült élettartamát, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit ajánlott és mit nem ajánlott tenni annak érdekében, hogy laptopunk aksija a lehető legtovább állja ki az idő próbáját. 

SSD vs. HDD - Az SSD előnyei

SSD vs. HDD - Az SSD előnyei

Sokszor látjuk, halljuk, olvassuk, hogy HDD helyett használjunk inkább SSD-t, mert gyorsabb, megbízhatóbb, hosszabb a szavatossága, meg hát különben is sokkal jobb. Mindezzel természetesen nem szeretnénk, pontosabban nem is tudunk érdemben vitatkozni, hiszen valóban így van, ám tisztában vagyunk vele, hogy mik is azok az esszenciális különbségek, amik az SSD-t tényleg jobbá teszik? Nézzük a két megoldás közötti különbségeket:

Hogyan óvjuk meg laptopunk akkumulátorát?

Hogyan óvjuk meg laptopunk akkumulátorát?

A legtöbben sajnos már jól ismerjük azt a kellemetlen érzést, amikor laptopunk éppen a legrosszabb pillanatban, a lehető legváratlanabb helyzetben dönt úgy, hogy egyszer csak lemerül. Ez persze valójában nem ilyen egyszerű, a legtöbb esetben azért ennek megvan a maga folyamata és merülési ciklusa, ám az is való igaz, hogy amennyiben nem figyelünk oda, mindez előbb-utóbb jelentősen felgyorsul majd. És bizony a nem megfelelő akkumulátor-karbantartás kisvártatva egyre csekélyebb üzemidőt eredményez, így válnak majd a napközbeni utazáskor végzett laptopos szokásaink egyre rövidebbé és rövidebbé. Az esetlegesen felmerülő egyéb kellemetlenségekről, úgymint az adatvesztés, az aktuális munka folyamat, illetve bármilyen egyéb tevékenység hirtelen jött “elszállása” okozta fájdalmas érzésről pedig már nem is beszélve.

PC helyett laptop akár otthonra is

PC helyett laptop akár otthonra is

Míg néhány évtizeddel ezelőtt az asztali számítógépek is szinte kuriózumnak számítottak Magyarországon, addig ma már szinte egyáltalán nem találni olyan háztartást, ahol valamilyen okos eszköz ne lenne megtalálható. A számítástechnikai fejlődés ma a gazdaság egyik legfőbb motorját jelenti, hiszen a PC-kben és laptopokban található alkatrészek egyre nagyobb számban megjelennek más iparágakban is, mint például az autógyártás, mint a processzorok egyik legnagyobb felvevőpiaca.

 

Pihentető kikapcsolódás egy hotelben Budapesten?

Pihentető kikapcsolódás egy hotelben Budapesten?

Budapestre évről évre egyre több turista érkezik, hogy megcsodálják a város szépségeit, nevezetességeit. Belföldről és külföldről egyaránt akadnak olyanok is, akik fővárosunkban szeretnék kipihenni az év fáradalmait, vagy csak szimplán egy relaxáló hétvégére vágynak. Az utazást megelőzi egy alapos tervezés, amikor kiválasztásra kerül az a hotel, ahol meg fognak majd szállni a vendégek az itt tartózkodás alatt. A hotelek jobbnál jobb kínálattal kecsegtetik az utazni vágyókat, szinte már versengés folyik értük, de nem szabad mindent elhinni. Hogy tényleg jól válasszunk fontos alaposan utánanézni a véleményeknek, begyűjteni minél több információt, nehogy átverés áldozatai legyünk és ne azt kapjuk a pénzünkért, amit megígértek. Egy ilyen eset sajnos teljesen tönkreteheti az egész nyaralást, és a sok pozitív élmény helyett hatalmas csalódással fogunk távozni.

 

2018 eddigi legjobb gamer laptopjai!

2018 eddigi legjobb gamer laptopjai!

Született már egy cikkünk, ami a 2017-es év gamer laptopjairól szólt és úgy éreztük, hogy ismét eljött az ideje egy hasonló hangvételű bejegyzésnek. Még messze nincs vége a 2018-as évnek azonban jelentek már meg olyan gépek, melyek könnyedén versenyezhetek az év gamer laptopja díjért. Ha megjelenne egy méltó vetélytárs, akkor frissíteni fogjuk bejegyzésünket, de addig is nézzük 2018 legjobb gamer laptopjait.

 

Honnan vásároljunk mobiltelefont?

Honnan vásároljunk mobiltelefont?

Körülbelül 20 éve még senki sem gondolta volna, hogy a fejlett világ lakóinak szinte mindegyike rendelkezni fog legalább egy mobiltelefonnal, okostelefonnal. Ahogy az informatika világában minden, úgy ez a szegmens is rengeteget fejlődött, sokak szerint a mobiltelefonok piacán történt a legnagyobb előrelépés az évek folyamán. Ma már olyan készülékekkel sétálgatunk az utcán, melyek számítási kapacitásukban jóval felülmúlják azt az űrhajót, mellyel eljutottak a Holdra. A beépített kamerák területén is elképesztő a fejlődés, ha profi fotós kezébe kerül mondjuk egy Huawei P20, akkor hasonlóan gyönyörű képeket tud vele készíteni, mint egy több százezer forintos kamerával. A processzorok számítási kapacitása, a belső memória, a tárhely, illetve a pixelsűrűség évről-évre növekszik és a határ a csillagos ég. Láttunk már terveket hajlítható, vagy akár holografikus telefonokról is, melyek csak egy karperecből állnak és a képet a karunkra vetítik ki. Senki nem tudja még, hogy mit hoz a jövő és milyen típusú, illetve kialakítású mobiltelefonok fognak napvilágot látni.

 

Hasznos kiegészítők az irodába

Hasznos kiegészítők az irodába

A mostani bejegyzésünkben olyan praktikus irodai kiegészítőkről írunk, amelyek megkönnyítik az irodai papírmunkát, segítik az munkavállalók életét. Hiszen a hihetetlen tempóban történő digitalizálódás ellenére számos iratot, okmányt, dokumentumot még mindig papír alapon tárolnak a vállalatok, nem lehet jelenleg még minden feladatot laptopon, notebookon végezni. Ilyenkor jönnek jól ezek az eszközök!

 

Válasszunk okosan, ha iroda felszereléseket vásárolunk!

Válasszunk okosan, ha iroda felszereléseket vásárolunk!

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet költséghatékonyan berendezni egy irodát, vagy legalábbis olyan műszaki cikkekkel feltölteni, amik nem több százezer forintba kerülnek. Egy mai átlagos irodában van azonban két olyan eszköz, amikkel rengeteg pénzt meg lehet spórolni, ezek pedig a számítógépek és a nyomtatókellékek.