Milyen a jó üzleti laptop?

Milyen a jó üzleti laptop?

Rengetegféle típusú laptop van, de csak kevés mondható igazán üzleti laptopnak. Cikkünkben leírjuk, hogy melyek azok a specifikációjú gépek, melyek megfelelően el tudják végezni a rájuk kiszabott üzleti feladatokat.

 

Rengetegféle típusú laptop van, de csak kevés mondható igazán üzleti laptopnak. Cikkünkben leírjuk, hogy melyek azok a specifikációjú gépek, melyek megfelelően el tudják végezni a rájuk kiszabott üzleti feladatokat.

  

Az egyik legfontosabb aspektus a gyorsaság. Sok esetben nincs idő a késlekedésre és időveszteség nélkül kell használnunk laptopunkat. Ezt azonban csak olyan gépeken érhetjük el, ahol megfelelő a gyorsasság. A megfelelő gyorsaságnak sok követelménye van, de a legfontosabb a processzor, a memória és a jól karbantartott merevlemez. Ha mostanában vásárolunk laptopot, vagyis 2017 augusztusában, akkor Intel részről törekedjünk legalább egy i5-ös, AMD részről pedig egy A8-as processzorút választani. Memória szempontjából 8 gigabájt bőven elegendő, ennél többet nem fogunk tudni kihasználni. A jól karban tartott merevelemez alatt pedig azt értjük, hogy ne legyen tele szeméttel, felesleges programmal a laptopunk háttértára. Törekedjünk egy SSD-vel rendelkező laptop vásárlásán, mivel az SSD négyszer gyorsabb, mint egy HDD.

 

Ezek lennének tehát a legfontosabb pontok, ha egy üzleti laptop vásárlásán gondolkozunk. Szerencsére itt nem kell bajlódnunk a dedikált videokártya meglétével, mivel nem játékok futtatására fogjuk használni a gépet. Fontos még, hogy ne 5 kilogrammot nyomjon a laptop, mivel már rövidtávon is fáradtságos munka lehet cipelni azt. Törekedjünk a maximum 2 kilogramm súlyú gép vásárlására. Ha ezek a szükséges alkatrészek és súlyok megléte teljesül, akkor semmi akadálya nem lesz egy szupergyors gépnek, mely biztosan segíteni fogja mindennapi teendőinket. Mivel nincs szükségünk a magas számítási kapacitással rendelkező GPU-ra, így egy gyors üzleti laptop ára nem haladhatja meg a 200.000 forintot (és ez a maximum, ennél valószínűleg jóval olcsóbban is talál majd gépet, jó eséllyel 150.000 forint alatt).

 

Webáruházunkban kiváló üzleti laptopokat talál, melyek biztosan segíteni fogják munkáját, tárgyalását, vagy akár a munka utána lazulást, filmnézést, internetezést. Mivel minden termékünk használt, így jóval kedvezményesebb árun juthat hozzájuk, de ne aggódjon, mivel legtöbb termékünk csak kevesebb, mint két hetet volt használva. Nézzen körbe kínálatunk között, biztosan meg fogja találni az igényeit legjobban kielégítő üzleti laptopot.

 

A laptopok nem egyik napról a másikra fejlődtek ki. Nézze meg, hogy milyen gépekkel dolgoztak 20 éve!