Legismertebb laptop márkák - Lenovo

Legismertebb laptop márkák - Lenovo

A Lenovo Group Limited-et Liu Chuanhi alapította 10 mérnöktársával 1984-ben Pekingben, Kínában. A kezdetleges 11 főből álló cég mára már a világ vezető számítógépgyártójává nőtte ki magát. 1988-ban a tőzsdén is megjelentek, Hongkongi székhellyel. 2005-ben felvásárolták az IBM személyi számítógép részlegét, ezzel hatalmasat lépve előre, mind technikailag, mind szakmailag. Három székhellyel rendelkeznek, Morrisville (USA), Peking (Kína) és Szingapúr. 2012-ben a Lenovo lett a világ vezető számítógép gyártója, megelőzve a Hewlett-Packard-ot.

A Lenovo név jelentése nem más, mint „Az Új Legenda”, az LE utal a „Legendára” és a Novo pedig „új”-at jelent latinul. A cég főleg asztali számítógépekkel (PC) és laptopokkal foglalkozik, de ezek mellett még mobiltelefonokat, képleolvasókat és kézi számítógépeket és gyárt, illetve tervez. Fontosabb leányvállalata a Motorola Mobility. A Lenovo 2008-as bevétele meghaladta a 16 milliárd amerikai dollárt és több, mint 25.000 alkalmazottat foglalkoztatnak világszerte.

Jelen cikkben a laptopjaikkal fogunk foglalkozni, leírjuk majd az előnyeiket és hátrányaikat, illetve hogy milyen érzés használni őket. Reméljük ezzel majd tudunk segíteni Önnek, hogy könnyebben tudjon választani.

Sokféle Lenovo márkájú laptop található a jelenlegi piacon, és mindegyikről elmondhatjuk, hogy nagyon jó minőségű és kedvező árú elektronikai eszközök, melyeket öröm használni. Számos előnnyel rendelkeznek, de természetesen hátrányai is vannak, csak úgy, mint mindennek.

A Lenovo laptopok legfontosabb előnyei:

A legfontosabb előnyök közé tartozik a megbízhatóság, mivel ez befolyásolja legjobban egy laptop értékét. Ha nem működik egy laptop és sokszor kell szervizbe küldeni, akkor az nem valami megbízható. Egy Lenovo laptopnál ilyen nagy valószínűséggel nem fog előfordulni, mivel rendkívül alacsony meghibásodási rátával rendelkezik szinte az összes Lenovo laptop. Ez a szinte tökéletes tervezésnek és pontos, precíz gyártásnak köszönhető. Mindegyik laptop rendkívül jól van összerakva, nem recseg-ropog, pontosan illik minden a helyére. A teljesítményre sem lehet panaszunk, bár ezt a laptop specifikációja fogja meghatározni. Mindig tájékozódjunk vásárlás előtt, hogy az adott processzor, memória és GPU milyen teljesítményre képes. Olvassunk teszteket és értékeléseket, és könnyen kiderül, hogy a kinézett laptop kielégíti-e majd az igényeinket. Az akkumulátor töltöttsége is egy nagy plusz szokott lenni, mivel az átlagnál több ideig tudjuk használni laptopunkat, ha nincs áramforráshoz kötve. Természetesen ez is nagyban függ az akkumulátor áramerősségétől, de a tapasztalatok rendkívül pozitívak, még az alacsonyabb áramerősségű akkumulátoroknál is. A megbízhatóság mellett a másik hatalmas előnye a Lenovo laptopoknak az áruk. Ha végignézünk a Westnotebook kínálata között, találhatunk rendkívül kedvező árcédulával rendelkező termékeket, ez pedig annak köszönhető, hogy Kínában gyártották ezeket a gépeket, így csökkentve a gyártási költségeket. Ne tévesszen meg minket ez a régóta terjedő mítosz, miszerint a kínai termékek rossz minőségűek, mert ez az állítás már több éve nem állja meg a helylét. A bővíthetőségre sem lesz panaszunk, mivel úgy alakították ki a laptopokat, hogy könnyedén tudjuk cserélni a memóriát, winchestert és a DVD lejátszót. Az utolsó lényeges előny a megjelenés, mivel mindegyik újabb Lenovo modell rendkívül imponál a szemnek. A tökéletes tervezés és gyártás miatt egyszerűen jó ránézni a laptopra, és még élvezetesebb használni.

Elég sok előnyt fel tudtunk sorolni, de természetesen hátrányok is előfordulnak, melyeket most fogjuk leríni.

Jó néhány teszt megemlíti a nem megfelelő hőelvezetést, mely a nagyon meleg nyári napokon fordulhat elő a leginkább. A laptopok nincsenek túlméretezve, így nem sok hely van a hő elvezetésére, ezért ha nagyon magas a hőmérséklet és nem csak internetezésre használjuk a gépet, akkor felforrósodhat a billentyűzet és még akár le is állhat a laptop, hogy lehűtse magát. Ha esetleg ilyen előfordulna nem kell megijednie, ez csak egy biztonsági funkció, mely minden laptopban benne van. Ha problémánk lenne a hűtéssel, akkor könnyen elképzelhető, hogy a ventilátor nem működik megfelelően, vagy túl poros belül a laptop. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás egy laptop szerviz felkeresése, ahol könnyedén el tudják hárítani a túlmelegedési problémát. A másik gyakori hátrány a billentyűzet minősége. Általában az olcsóbb minőségű billentyűzet kerül bele a nem felső kategóriás laptopokba. Ezekről a billentyűkről egy idő után lekophat a felirat, beragadhatnak, vagy akár el is törhetnek. Természetesen ki lehet cserélni is a billentyűzetet egy jobb minőségűre, melyet szinte minden normális laptop boltban el tudnak végezni.

Ezek voltak a leggyakoribb hátrányok, melyek többször előfordulhatnak egy Lenovo laptopnál. Nagyban eltörpülnek az előnyök mellett, de fontos ezek megoldása, hogy tökéletes élményben legyen részünk.

Essen egy kis szó a használhatóságról is, mivel nem mindegy, hogy mire szeretnénk használni majd a hordozható számítógépünket. Szerencséjére minden árkategóriában van Lenovo laptopunk a Westnotebook-nál. Ha az alsó kategória elég Önnek, akkor internetezésre és film nézésre tökéletesen alkalmas laptopokat már 60.000 forintért is megtalál webáruházunkban. Ha netezés és filmezés mellett játszana is, akkor arra is van lehetősége, mivel akár több, mint 250.000 forintért is vásárolhat gépet, melyben minden megvan a minőségi játékélmény eléréséhez. Ha főként dolgozna, akkor bátran ajánljuk Önnek a középkategóriát, melyben az SSD-vel, i5-ös Intel processzorral és legalább 4 GB RAM-al ellátott laptopokon tökéletesen el tud majd végezni bármilyen munkát. Ha nem biztos a dolgában és kérdése lenne az adott árkategóriákkal, vagy laptopokkal kapcsolatban, akkor ne féljen írni, vagy hívni. Az elérhetőségeinket megtalálja a weboldalunkon, szívesen válaszolunk a kérdéseire. Ha kiválasztotta a tökéletes gépet, akkor meg is rendelheti, vagy ki is próbálhatja boltunkban, hogy milyen a fogása, billentyűzete és teljesítménye.

Vásároljon használtat!

Miért jó magának, ha használt Lenovo laptopot vásárol? Sokan teszik fel ezt a kérdést, mivel rengeteg ember fejében él az a kép, hogy ha valami használt, akkor az már szinte nem is működik. Ez teljesen helytelen feltételezés, mivel a legtöbb laptopunk kevesebb, mint 14 napot volt használva, ennek ellenére több órás hardveres és szoftveres tesztelésen is átesnek. Megvizsgáljuk a RAM-ot (memória), hogy nem szektor hibásak-e, teszteljük a processzort és a GPU-t is, illetve átvizsgáljuk a laptop külsejét, hibák után kutatva. Ha találunk ilyet, akkor az ki lesz írva a jellemzők mellé, de ilyenkor természetesen az ára is alacsonyabb lesz. Az ár viszont már így is rendkívül kedvező, mivel az eredeti ár töredékéért áruljuk a laptopokat alacsony árréssel, hogy Önnek minél jobb legyen. Higgye el, egy használt Lenovo laptop rendkívül jó választás, mivel rengeteg előny mellé csekély számú hátrány jut, és az árak is rendkívül kedvezőek.

A linkre kattintva tudja elérni a használt Lenovo laptop kínálatunkat, melyben megtalál olcsó, középkategóriás és drága gépet is. A nagy választéknak hála biztosan tud majd dönteni. Ha bármilyen kérdése lenne, inkább kérdezzen, írjon, vagy hívjon, szívesen válaszolunk. Boltunk könnyen megközelíthető, melynek adatait megtalálja a Kapcsolat menüpont alatt. Reméljük meg tudtuk győzni a Lenovo laptopok hasznosságáról és előnyeiről, válasszon még ma, és ismerje meg a minőséget és a jó árat.  

Ha inkább egy játékra alkalmas gépet vásárolna, akkor olvassa el bejegyzésünket, hogy mire is érdemes figyelnie!