Hogyan lehet Windows 10 Home-ról Windows 10 Pro-ra upgradelni?

Hogyan lehet Windows 10 Home-ról Windows 10 Pro-ra upgradelni?

Mi a teendő, ha egy Windows 10 Home-ot, Pro verzióra szeretnénk frissíteni? Lehetséges ez egyáltalán? Mi a menete? Ilyen és ehhez hasonló felhasználói kérdésekre mutatjuk most meg a választ, pontosan végigvezetve Olvasóinkat, az upgradelés teljes folyamatán.

Egy másik, a Hogyan tudom kiolvasni a Windows kulcsot? című cikkünkben, több különböző megoldást bemutattunk, hogy mi a teendő olyan esetben, ha ilyen-olyan oknál fogva szükségünk lenne a kulcsra. Ez lehet egy újratelepítést követően például azért, mert a régebbi modellek esetén nem törvényszerű, hogy a serial key az alaplapra van integrálva, így elképzelhető, hogy sajnos-nem sajnos manuálisan kell azt aktiválni. Mint ahogy arra a feljebb linkelt cikkben is utaltunk, esetenként előfordulhat, hogy WIn 10 Pro licenszhez Home-ot telepítettünk, így ahhoz, hogy elkerüljük az újratelepítéssel járó procedúrát, upgradelni kell a rendszerünket. Ennek folyamatát fogjuk most pontról-pontra bemutatni, hogy cikkünk végére minden Olvasónk expert szintű Win-upgradelővé válhasson.

 

Upgrade a Windows Store-on keresztül

 

Start menü (Win ikon) > Gépház > Frissítés és biztonság > Aktiválás > A Store megnyitása. A Store-t megnyitva pedig az Upgrade to Windows 10 Pro fül alatt, már módunkban is áll frissíteni az operációs rendszert. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Microsoft accountba bejelentkezni, kiválasztani a fizetési módot, a rendszer pedig ezt követően már automatikusan teszi is a dolgát.

windows 10 home pro upgrade

 

Start Menü (Win ikon) > Gépház

 

win 10 home pro upgrade

 

Katt a Frissítés és biztonságra menüpontra. 

 

windows aktiválás

 

Katt az Aktiválás fülre, majd a Store megnyitása pontra.

 

Upgrade licensz kulcs segítségével

A másik módszer, amivel egy Win 10 Home-ot Pro-ra tudunk frissíteni, ha azt digitális licensz segítségével tesszük meg. Ehhez persze már eleve rendelkeznünk kell egy Pro serial key-jel, amivel a már meglévő Home-ot Pro-ra frissíthetjük. Először is győződjünk meg róla, hogy a legújabb rendszerfrissítés telepítve van-e.

 

másik termékkulcs megadása

 

A Start menü (Win ikon) > Gépház > Aktiválás > Másik termékkulcs megadása pontokon menjünk végig, majd adjuk meg a digitális Pro licensz kódot. Kattintsunk a továbbra, a rendszer pedig automatikusan el is kezdi installálni a frissítést, majd értesít is bennünket a telepítés befejezéséről.

 

K: “Windows 10 Home frissítése Professionalra?” - Mi ennek a pontos menete?

V: Két módszer a rendelkezésünkre annak érdekében, hogy Win 10 Home rendszerünket Professionalra upgradeljük. Erről bővebben az Upgrade a Store-on keresztül és az Upgrade licensz kulcs segítségével menüpontban olvashatsz. 

 

K: “ Windows 10 Home aktiválás?” - Hogyan?

V: Legyen szó akár Home, akár pedig Pro verzióról, a jogtiszta aktiváláshoz minden esetben szükségünk van egy licensz key-re. Ezt vehetjük digitális, de fizikai formában is, a lényeg a jogtisztaság. A kezünkben lévő licensz kulccsal csupán néhány egyszerű lépésen kell átrágni magunkat, amelyekhez bővebb információ az alábbi linken található, “Hogyan tudom kiolvasni a Windows kulcsot?” című cikkünkben találsz.

 

K: “Windows 10 Home átváltása Pro verzióra? vagy Windows 10 pro upgrade from home” - Lehetséges?

V: Igen, lehetséges. Erről bővebb információt az Upgrade a Store-on keresztül és az Upgrade licensz kulcs segítségével menüpontokban találsz.

 

K: Melyik Windows 10 a legjobb?

V: Azt, hogy melyik Win 10 alegjobb, felhasználója válogatja. Az általános és/vagy multimédiás felhasználásra a Home alapvetően bőven elegendő tud lenni, pláne egy mezei usernek. A Pro funkciói általában a vállalatok, cégek számára lehet érdekes, hiszen a Win 10 Pro számos rendszer biztonságtechnikai és vállalati felügyeleti extra feature-t kínál. (pl.: BitLocker, Win Információvédelem, mobil eszközök felügyelete, dedikált hozzáférés, stb.)  Persze tény, hogy a több funkció sose baj, így akkor sincs tragédia, ha átlag felhasználóként, Home helyett véletlenül Pro rendszert telepítünk.

 

K: Melyik Windows kellhet nekem, a Home vagy a Pro?

V: Az, hogy melyik megoldásra essen a választás, igazából az egyéni preferenciák döntik el. Szükségünk van-e a több feature-re és lehetőségre, ki fogjuk-e használni a Pro kínálta lehetőségeket? Amennyiben nem, úgy a mindennapokban bőven elegendő lehet egy Home.